JORDGUBBAR I MANDELKRÄM
4 personer
1 l jordgubbar
Mandelkräm:
50 g sötmandel
4 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
Skålla och skala mandeln. Hacka den fint. Vispa äggulor och socker mycket väl. Koka upp grädde och mandel och häll mandelgrädden kokande i en fin stråle ned i äggulesmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten och vispa hela tiden tills krämen tjocknar.
Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa tills krämen svalnat. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen stå i kyl ca 2 timmar.
Rensa jordgubbarna och skölj dem om det är nödvändigt. Varva jordgubbar och mandelkräm i portionsglas. Servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar