torsdag 13 juni 2013

Jordgubbar med mandelkräm

JORDGUBBAR I MANDELKRÄM

4 personer

1 l jordgubbar

Mandelkräm:
50 g sötmandel
4 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker


Skålla och skala mandeln. Hacka den fint. Vispa äggulor och socker mycket väl. Koka upp grädde och mandel och häll mandelgrädden kokande i en fin stråle ned i äggulesmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten och vispa hela tiden tills krämen tjocknar.

Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa tills krämen svalnat. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen stå i kyl ca 2 timmar.

Rensa jordgubbarna och skölj dem om det är nödvändigt. Varva jordgubbar och mandelkräm i portionsglas. Servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar