APELSINGELÉ
5 - 6 personer
8 blad gelatin
1½ dl socker
2½ dl vatten
6 dl pressad apelsinsaft
2 msk pressad citronsaft
Garnering:
1 dl vispgrädde
riven eller hackad choklad
Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter.
Koka en sockerlag av socker och vatten tills det håller trådprovet - ta en droppe mellan två fingrar och för sakta isär dem. Bildas det en tråd är sockerlagen klar.
Krama vattnet ur gelatinbladen och lös dem i sockerlagen. Låt sockerlagen svalna litet. Blanda den sedan med fruktsaften och fördela blandningen i portionsglas. Låt glasen stå kallt tills geléet stelnat, 2 - 3 timmar.
Vispa grädden och garnera geléet med den. Strö över chokladen. Den som vill kan också lägga litet apelsintärningar och urkärnade druvor i glasen innan geléet hälls på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar