torsdag 13 juni 2013

Apelsingelé

APELSINGELÉ

5 - 6 personer

8 blad gelatin
1½ dl socker
2½ dl vatten
6 dl pressad apelsinsaft
2 msk pressad citronsaft

Garnering:
1 dl vispgrädde
riven eller hackad choklad


Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter.

Koka en sockerlag av socker och vatten tills det håller trådprovet - ta en droppe mellan två fingrar och för sakta isär dem. Bildas det en tråd är sockerlagen klar.

Krama vattnet ur gelatinbladen och lös dem i sockerlagen. Låt sockerlagen svalna litet. Blanda den sedan med fruktsaften och fördela blandningen i portionsglas. Låt glasen stå kallt tills geléet stelnat, 2 - 3 timmar.

Vispa grädden och garnera geléet med den. Strö över chokladen. Den som vill kan också lägga litet apelsintärningar och urkärnade druvor i glasen innan geléet hälls på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar