BANANFROMAGE
4 personer
3 blad gelatin
2 äggulor
3/4 dl socker
4 bananer
1 citron
50 - 75 g blockchoklad (eller choklad
med hög kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
Garnering:
50 g nötkärnor
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter.
Vispa ägg och socker poröst. Borsta citronen väl i ljummet vatten. Riv av det gula skalet på fina sidan på råkostjärnet och pressa ur saften. Skala och mosa bananerna. Vispa bananerna med citronsaften till en porös massa. Rör ned bananerna i äggsmeten.
Krama ur gelatinbladen och lös dem i ca 1 msk vatten i en kastrull över svag värme. Rör ned det smälta gelatinet i banankrämen och låt den tjockna något.
Hacka chokladen. Vispa grädden och äggvitorna var för sig till hårt skum. Rör först ned chokladen, citronskalet och grädden i banankrämen och därefter äggvitorna. Häll fromagen i en stor skål eller i portionsformar. Täck med folie och låt fromagen stå kallt att stelna, ca 2 timmar.
Garnera med hackade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar