FRUKTBOMB
6 personer
7 blad gelatin
3 - 4 persikor eller aprikoser
eller 1 burk, ca 425 g
2 bananer
2 msk pressad citronsaft
1 l jordgubbar
3 msk socker
ev 2 dl körsbär
4 dl sött vitt vin
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter.
Doppa persikorna i kokande vatten och dra av skalen. Dela dem mitt itu och ta ur kärnorna. Skär persikohalvorna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och skiva bananerna. Lägg dem i skålen och droppa över citronsaften. Rensa och skölj ev jordgubbarna. Dela dem mitt itu eller i fjärdedelar om de är stora. Lägg dem i skålen och strö över sockret.
Kärna ur körsbären. Lägg dem i skålen. Blanda om frukten försiktigt så att den inte mosas.
Krama vattnet ur gelatinbladen och lös dem i 1 dl vatten över svag värme. Häll vinet i geléblandningen.
Skölj en hög, rund form med kallt vatten. Häll litet av geléblandningen i botten och låt det stelna. Lägg i frukten och häll över resten av geléblandningen. Låt formen stå i kyl 3 - 4 timmar eller gärna över natten.
Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp fruktbomben på ett fat. Garnera ev med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar