FRANSKA KANELPÄRON
Färska, saftiga och mogna päron är bäst att äta som de är. De inte helt mogna frukterna passar utmärkt att laga desserter av. De håller formen bättre och går inte sönder som mogna päron. Kanel ger päronen fin smak.
4 portioner
4 stora päron
2 dl vatten
1 - 1½ dl socker
1 kanelstång
50 g sötmandel
2½ dl vispgrädde
½ - 1 dl rom
Skala päronen och ta bort blomfästena. Skrapa stjälkarna, de ska sitta kvar.
Koka upp vatten, socker och kanel i en gryta och ställ päronen i grytan. Lägg på ett lock eller täck grytan med aluminiumfolie. Låt päronen sjuda mjuka i ångan på svag värme.
Skålla, skala och flisa mandeln. Rosta den i torr, het stekpanna. Strö mandeln över päronen. Vispa grädden och smaksätt den med rom. Servera grädden iskall till de varma päronen.
Färska, saftiga och mogna päron är bäst att äta som de är. De inte helt mogna frukterna passar utmärkt att laga desserter av. De håller formen bättre och går inte sönder som mogna päron. Kanel ger päronen fin smak.
4 portioner
4 stora päron
2 dl vatten
1 - 1½ dl socker
1 kanelstång
50 g sötmandel
2½ dl vispgrädde
½ - 1 dl rom
Skala päronen och ta bort blomfästena. Skrapa stjälkarna, de ska sitta kvar.
Koka upp vatten, socker och kanel i en gryta och ställ päronen i grytan. Lägg på ett lock eller täck grytan med aluminiumfolie. Låt päronen sjuda mjuka i ångan på svag värme.
Skålla, skala och flisa mandeln. Rosta den i torr, het stekpanna. Strö mandeln över päronen. Vispa grädden och smaksätt den med rom. Servera grädden iskall till de varma päronen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar