FIN ÄPPELPANNKAKA
4 personer
3 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
5 medelstora äpplen
50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 225°.
Vispa samman ägg, socker, mjöl och mjölk till en klimpfri smet. Vispa ned grädden. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Smält fettet i en stor stekpanna ovanpå spisen. Häll hälften av fettet i pannkakssmeten och rör om.
Häll i hälften av pannkakssmeten i stekpannan och låt den grädda på plattan ett par minuter. Strö över äppelklyftorna och häll på resten av pannkakssmeten. Sätt in pannan i ugnen och låt pannkakan grädda tills den fått fin färg, 15 - 20 minuter.
Servera pannkakan direkt ur pannan, ev med halvsmält glass.
4 personer
3 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
5 medelstora äpplen
50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 225°.
Vispa samman ägg, socker, mjöl och mjölk till en klimpfri smet. Vispa ned grädden. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Smält fettet i en stor stekpanna ovanpå spisen. Häll hälften av fettet i pannkakssmeten och rör om.
Häll i hälften av pannkakssmeten i stekpannan och låt den grädda på plattan ett par minuter. Strö över äppelklyftorna och häll på resten av pannkakssmeten. Sätt in pannan i ugnen och låt pannkakan grädda tills den fått fin färg, 15 - 20 minuter.
Servera pannkakan direkt ur pannan, ev med halvsmält glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar