lördag 15 juni 2013

Fin äppelpannkaka

FIN ÄPPELPANNKAKA

4 personer

3 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
5 medelstora äpplen
50 g smör eller margarin


Sätt ugnen på 225°.

Vispa samman ägg, socker, mjöl och mjölk till en klimpfri smet. Vispa ned grädden. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Smält fettet i en stor stekpanna ovanpå spisen. Häll hälften av fettet i pannkakssmeten och rör om.

Häll i hälften av pannkakssmeten i stekpannan och låt den grädda på plattan ett par minuter. Strö över äppelklyftorna och häll på resten av pannkakssmeten. Sätt in pannan i ugnen och låt pannkakan grädda tills den fått fin färg, 15 - 20 minuter.

Servera pannkakan direkt ur pannan, ev med halvsmält glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar