tisdag 16 april 2013

Små potatispizzor med salami

SMÅ POTATISPIZZOR MED SALAMI

Små läckra pizzor att servera som förrätt, lunch eller, delade i bitar, som drinktilltugg. Salami, oliver, kapris och mozzarella på en botten av parmesan och potatis ger mycket smak av Italien.

4 portioner

500 g potatis
1½ dl vetemjöl
½ dl parmesanost
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk oregano

Fyllning:
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
10 svarta oliver
ca 50 g salami
1 msk kapris
250 g mozzarella

basilika till garnering


Skala och koka potatisen. Pressa den genom purépress. Låt kallna. Blanda potatis, mjöl, parmesan, olja, salt, peppar och oregano till en deg. Platta ut degen på bakpappersklädd plåt till 4 portionspizzor, ca 12 cm i diameter.

Koka de krossade tomaterna med litet salt och peppar ca 10 - 15 minuter så att vätskan kokar in något. Skär oliverna i fyra delar. Hacka salamin. Bred tomatsås på varje pizza, men inte ända ut i kanten. Strö på oliver, hackad salami och kapris. Dela mozzarellan i bitar och fördela dem över pizzorna. Grädda i 250° ca 15 minuter.

Garnera med färsk basilika och servera med en sallad.

Skinka, kassler eller korv som strimlas eller hackas passar lika bra på pizzorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar