STEKT PEPPARROTSSTRÖMMING
MED DILLPOTATISMOS
2 portioner
6 - 8 strömmingsfiléer
salt, peppar
2 msk riven pepparrot
ströbröd
2 msk matfett
Potatismos:
6 potatisar av mjölig sort
ca 1/2 dl mjölk
2 tsk matfett
salt, vitpeppar
1 msk hackad dill
Skala och koka potatisen i bitar i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Känn efter med en sticka att potatisen är klar. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett. Vispa sönder potatisen med ballongvisp tills det blir fluffigt. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ned dillen.
Torka av strömmingsfiléerna med hushållspapper. Klipp bort ryggfenorna och lägg fisken med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta, peppra och krydda med riven pepparrot. Lägg samman filéerna två och två. Vänd dem i ströbröd och stek i medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
Servera med tomater, riven pepparrot, hackad persilja, citronklyfta och rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar