tisdag 1 februari 2011

Ostiga potatisbiffar från Amazonas

Ost- och paprikadoftande, panerade potatisbiffar kan man få i stället för frukostfrallor i det inre av Amazonas, men servera dem lika gärna som läcker lunchrätt med sallad eller knaperstekt bacon.


OSTIGA POTATISBIFFAR FRÅN AMAZONAS

4 portioner

Ca 1 kg potatis, 10 - 12 st
1 tsk salt/liter vatten
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 - 1 tsk peppar
1/2 - 1 krm paprikapulver
ca 3 dl riven ost (alltid stark och god!)
1/2 - 1 dl ljust ströbröd
1 - 2 msk olja


Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten. Slå av vattnet och ånga av potatisen.

Pressa potatisen genom purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med mjölk, litet i sänder. Rör ned ägg. Vispa moset poröst, salta och krydda. Rör ned osten som får smälta ned.

Sikta ströbrödet (om det är grovt) på ett fat. Forma ovala bullar av moset, platta ut dem till biffar och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna ljusgula på båda sidor.

Servera med en blandad sallad eller stekt bacon.

Krydda gärna moset med kryddkrasse, gräslök eller någon annan örtkrydda i stället för paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar