MUSTIG KÖTTFÄRSSOPPA
4 personer
200 g oxfärs
olja till stekning
1 l kraftig kalvbuljong
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stor röd paprika
1/2 spetskålhuvud
1/2 tsk kummin
2 - 3 msk tomatpuré
1/2 dl hackad färsk oregano
100 g spaghetti
salt, peppar
Hetta upp litet olja i en stekpanna och bryn färsen till fin färg. Smula sönder den med en trägaffel medan du steker. Häll på litet av buljongen och koka ur pannan. Häll allt i en rymlig kastrull.
Skala lök, vitlök och morötter. Ansa paprika och spetskål. Skär alltsammans i tunna skivor och lägg ned i grytan. Häll på resten av buljongen och tillsätt kummin, tomatpuré och oregano.
Låt soppan småputtra i ca 10 minuter. Bryt ned spaghettin i soppan och låt koka tills pastan känns mjuk. Salta och peppra.
Servera soppan rykande het med en bit bröd, gärna surdegsbakat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar