onsdag 2 februari 2011

Köttfärsjärpar med fetaost

KÖTTFÄRSJÄRPAR MED FETAOST
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
400 g blandfärs
1 ägg
3 tsk paprikakrydda
salt, peppar
100 g fetaosttärningar
rapsolja att steka i
1/2 gurka
salt
2 avocados

Lägg ströbrödet i en bunke och slå mjölken över. Låt stå och svälla några minuter. Blanda ströbrödet med köttfärs, ägg, paprikakrydda, salt, peppar och sist fetaosttärningar. Blöt händerna och rulla färsen till järpar. Stek järparna i olja.
Dela avocado i bitar och blanda med gurkan, som du först skurit i bitar och sedan strött litet salt över för att dra ur en del av vattnet.
Koka fullkornsspaghetti enligt anvisning på förpackningen. Varva sedan spaghetti och avocadosallad i en djup tallrik med järparna överst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar