onsdag 2 februari 2011

Lövbiff med aromsmör och potatisklyftor

LÖVBIFF MED AROMSMÖR
OCH POTATISKLYFTOR
4 personer
600 g lövbiff
salt, peppar
800 g potatis
2 - 3 msk olivolja
smör till stekning
3 dl kraftig kalvbuljong
Aromsmör:
1/2 vitlöksklyfta
75 g rumsvarmt smör
1 msk finhackad persilja
rivet skal av 1/2 lime
Servering:
tomatsallad

Sätt ugnen på 200°. Dela lövbiffarna på mitten, salta och peppra. Dela potatisen i klyftor och lägg i en smord ugnsfast form eller långpanna. Ringla olivolja över potatisen. Krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 35 minuter.
Aromsmör:
Pressa ned vitlöken i smöret och blanda ned de övriga ingredienserna.
Börja med köttet när potatisen nästan är färdig. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet på hög värme 1 minut på ena sidan och 30 sekunder på den andra. Koka ur pannan med buljongen.
Servera köttet genast med aromsmöret, den ugnsbakade potatisen, skyn och en enkel tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar