FLÄSKFILÉ MED ROSTAD POTATIS OCH SKYSÅS
4 personer
1 fläskfilé, ca 700 g
salt, peppar
600 g potatis
2 rödlökar
olja till stekning
2 dl grovt hackade blandade örter
20 svarta goda oliver
smör till stekning
3 dl kalvbuljong
1/2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk råsocker
ev 1 tsk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200°.
Putsa filén fri från hinnor. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Skala potatisen och dela i bitar. Skala och klyfta löken. Hetta upp litet olja i en stekpanna. Krydda potatisen och stek tills den får fin färg. Baka i ugnen ca 10 minuter. Blanda ned löken och baka ytterligare 5 minuter. Ta ut och blanda ned örterna och oliverna.
Hetta upp litet smör i en stekpanna och stek köttskivorna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. Ta upp köttet och koka ur pannan med buljong, vin, vinäger och socker. Red gärna med 1 tsk majsstärkelse utrört i litet vatten.
Servera köttet med potatisblandningen och såsen.
4 personer
1 fläskfilé, ca 700 g
salt, peppar
600 g potatis
2 rödlökar
olja till stekning
2 dl grovt hackade blandade örter
20 svarta goda oliver
smör till stekning
3 dl kalvbuljong
1/2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk råsocker
ev 1 tsk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200°.
Putsa filén fri från hinnor. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Skala potatisen och dela i bitar. Skala och klyfta löken. Hetta upp litet olja i en stekpanna. Krydda potatisen och stek tills den får fin färg. Baka i ugnen ca 10 minuter. Blanda ned löken och baka ytterligare 5 minuter. Ta ut och blanda ned örterna och oliverna.
Hetta upp litet smör i en stekpanna och stek köttskivorna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. Ta upp köttet och koka ur pannan med buljong, vin, vinäger och socker. Red gärna med 1 tsk majsstärkelse utrört i litet vatten.
Servera köttet med potatisblandningen och såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar