BAKPOTATIS MED KRYDDIG SKINKRÖRA
4 portioner
4 bakpotatisar
250 g keso
1 dl lätt crème fraîche
3 msk bostongurka
1 ask kryddkrasse
100 g rökt skinka
salt, peppar
2 avocado
2 tomater
1 1/2 msk matolja
1/2 msk vinäger
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och borsta potatisarna noga. Skär ett kryss i varje potatis. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller eller i en ugnssäker form. Baka potatisen 45 - 60 minuter eller tills de är mjuka.
Rör ihop keso, crème fraîche, bostongurka och kryddkrasse. Skär skinkan i strimlor och blanda ned den. Smaka av med salt och peppar. Dela, kärna och gröp ur avocadon. Skär avocado och tomater i klyftor och lägg dem i en skål. Blanda en vinägrett med olja och vinäger. Salta och peppra. Ringla dressingen över salladen.
Servera potatisen med skinkröran och avocadosalladen.
4 portioner
4 bakpotatisar
250 g keso
1 dl lätt crème fraîche
3 msk bostongurka
1 ask kryddkrasse
100 g rökt skinka
salt, peppar
2 avocado
2 tomater
1 1/2 msk matolja
1/2 msk vinäger
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och borsta potatisarna noga. Skär ett kryss i varje potatis. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller eller i en ugnssäker form. Baka potatisen 45 - 60 minuter eller tills de är mjuka.
Rör ihop keso, crème fraîche, bostongurka och kryddkrasse. Skär skinkan i strimlor och blanda ned den. Smaka av med salt och peppar. Dela, kärna och gröp ur avocadon. Skär avocado och tomater i klyftor och lägg dem i en skål. Blanda en vinägrett med olja och vinäger. Salta och peppra. Ringla dressingen över salladen.
Servera potatisen med skinkröran och avocadosalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar