onsdag 2 februari 2011

Svamp- och paprikakyckling

SVAMP- OCH PAPRIKAKYCKLING

4 portioner

600 g kycklingfilé
1 paprika
200 g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk matfett
salt, peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten + fond eller tärning)
1 msk balsamvinäger
maizena
1 dl basilika eller persilja



Skär kycklingfilén och paprikan i bitar. Ansa och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ned paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter och red ev av med litet maizena utrört i kallt vatten. Strimla och vänd ned basilika eller persilja.

Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar