onsdag 2 februari 2011

Färsbiffar med grönsaksröra

FÄRSBIFFAR MED GRÖNSAKSRÖRA
2 portioner
1 msk ströbröd
1/2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1/4 gul lök
250 g blandfärs
2 tsk fransk senap
1 ägg
salt, svartpeppar
1 msk smör eller margarin
1/2 dl vatten
Grönsaksröra:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
1/2 röd paprika
2 tsk olivolja
375 g krossade tomater
salt, peppar
1 msk hackad persilja

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla 5 minuter. Tillsätt riven lök, färs, senap, ägg, salt och peppar. Rör om till en smidig smet. Forma färsen till biffar och lägg på ett smörpapper. Stek biffarna i medelvarm stekpanna ca 2 minuter per sida. Tillsätt vatten och bräsera under lock ca 5 minuter.
Grönsaksröra:
Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skiva champinjonerna. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs grönsakerna och svampen i en kastrull med olivolja ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och persilja.
Servera med valfritt tillbehör och gärna kokta haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar