VARMA MANDELPÄRON MED GRÄDDE
4 portioner
4 stora, väl mogna päron
rivet skal av 1/2 - 1 citron
2 msk pressad citronsaft
3/4 dl socker
2 msk smör eller margarin
1/2 påse flagad mandel
1 1/2 dl vispgrädde
Skala och dela päronen och ta bort kärnhusen. Lägg päronen i en smord, ugnssäker form. Fukta dem med citronsaft.
Blanda socker och rivet citronskal och strö det över päronen. Klicka över smöret och strö över mandeln. Grädda päronen i 200° tills de är mjuka, ca 20 minuter.
Servera päronen varma med kall vispad grädde.
4 portioner
4 stora, väl mogna päron
rivet skal av 1/2 - 1 citron
2 msk pressad citronsaft
3/4 dl socker
2 msk smör eller margarin
1/2 påse flagad mandel
1 1/2 dl vispgrädde
Skala och dela päronen och ta bort kärnhusen. Lägg päronen i en smord, ugnssäker form. Fukta dem med citronsaft.
Blanda socker och rivet citronskal och strö det över päronen. Klicka över smöret och strö över mandeln. Grädda päronen i 200° tills de är mjuka, ca 20 minuter.
Servera päronen varma med kall vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar