PÄRONKAKA MED HAVREGRYN
1 burk konserverade päron
eller 4 stora, mogna päron
50 g smör eller margarin
1 dl socker
1/2 - 1 citron
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Lägg päronen med den kupiga sidan upp i en smord, ugnssäker form. Färska päron skalas, delas och kokas nästan mjuka i litet sockerlag. Droppa över litet pressad citron.
Rör matfett och socker poröst och rör sedan ned ägget. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ned det i smeten tillsammans med mjölken. Täck päronen med smeten och grädda i 200° ca 30 minuter.
1 burk konserverade päron
eller 4 stora, mogna päron
50 g smör eller margarin
1 dl socker
1/2 - 1 citron
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Lägg päronen med den kupiga sidan upp i en smord, ugnssäker form. Färska päron skalas, delas och kokas nästan mjuka i litet sockerlag. Droppa över litet pressad citron.
Rör matfett och socker poröst och rör sedan ned ägget. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ned det i smeten tillsammans med mjölken. Täck päronen med smeten och grädda i 200° ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar