söndag 23 januari 2011

Persikor under mandeltäcke

PERSIKOR UNDER MANDELTÄCKE

Här är efterrätten för kräftkalas och annan augustifest! Färska persikor på smulpajsbotten och täckta med ett gräddmandeltäcke som gräddas guldgult i ugnen.

4 portioner

Smulpaj:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/4 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
4 persikor
socker, kanel

Mandeltäcke:
2 dl grädde
2 äggulor
60 - 100 g mandelmassa


Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen. Arbeta in matfettet till en smidig massa, som trycks ut i en lätt smord pajform så att botten och sidor täcks.

Skala persikorna genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Dela och kärna ur dem och lägg dem med kupiga sidan upp på smuldegen. Strö över litet socker blandat med en liten aning kanel. Grädda i 200° 10 - 15 minuter.

Vispa under tiden grädden. Rör ned äggulorna och den fint rivna mandelmassan. Häll detta över pajen och grädda ytterligare ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar