PERSIKOR UNDER MANDELTÄCKE
Här är efterrätten för kräftkalas och annan augustifest! Färska persikor på smulpajsbotten och täckta med ett gräddmandeltäcke som gräddas guldgult i ugnen.
4 portioner
Smulpaj:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/4 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
4 persikor
socker, kanel
Mandeltäcke:
2 dl grädde
2 äggulor
60 - 100 g mandelmassa
Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen. Arbeta in matfettet till en smidig massa, som trycks ut i en lätt smord pajform så att botten och sidor täcks.
Skala persikorna genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Dela och kärna ur dem och lägg dem med kupiga sidan upp på smuldegen. Strö över litet socker blandat med en liten aning kanel. Grädda i 200° 10 - 15 minuter.
Vispa under tiden grädden. Rör ned äggulorna och den fint rivna mandelmassan. Häll detta över pajen och grädda ytterligare ca 20 minuter.
Här är efterrätten för kräftkalas och annan augustifest! Färska persikor på smulpajsbotten och täckta med ett gräddmandeltäcke som gräddas guldgult i ugnen.
4 portioner
Smulpaj:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/4 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
4 persikor
socker, kanel
Mandeltäcke:
2 dl grädde
2 äggulor
60 - 100 g mandelmassa
Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen. Arbeta in matfettet till en smidig massa, som trycks ut i en lätt smord pajform så att botten och sidor täcks.
Skala persikorna genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Dela och kärna ur dem och lägg dem med kupiga sidan upp på smuldegen. Strö över litet socker blandat med en liten aning kanel. Grädda i 200° 10 - 15 minuter.
Vispa under tiden grädden. Rör ned äggulorna och den fint rivna mandelmassan. Häll detta över pajen och grädda ytterligare ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar