Det här kan jag inte pröva hur gärna jag än skulle vilja, eftersom jag är allergisk mot skaldjur. O grymma öde! Recept på riktigt goda varma lådor kan man dock inte få för många av. Här är en - behändig att laga och "fin", säger de som smakat den. Som supérätt, kanske efter en bridgekväll, eller när vännerna träffas en lördagskväll, till söndagslunch - ja, vid många tillfällen är det här en idealisk rätt. Behändig att laga och kan förberedas fram till gratineringen. Krabba, som kanske inte är så helt billigt idag, kan bytas ut mot räkor. En sallad är gott att äta till.
BRITAS FINA RÄTT
5 - 6 portioner
3 dl ris
1 burk sparris, 250 - 300 g
1 burk champinjoner, 200 g
1 burk krabba, 200 g
Gratängsås:
2 dl tjock grädde
2 dl majonnäs
2 äggulor
riven ost
Riset kokas efter beskrivning på paketet. I vätskan blandas spadet från burkarna.
Bred ut det kokta riset på smort, ugnssäkert fat. Fördela sparris, champinjoner och rensad krabba över riset. Man kan också lägga på några bitar av t ex rödspättafiléer.
Blanda den vispade grädden med majonnäs och äggulor och bred såsen över. Strö över ost och gratinera ca 20 minuter i 225°.
Gör man lådan i förväg hälls såsen på först vid gratineringen.
BRITAS FINA RÄTT
5 - 6 portioner
3 dl ris
1 burk sparris, 250 - 300 g
1 burk champinjoner, 200 g
1 burk krabba, 200 g
Gratängsås:
2 dl tjock grädde
2 dl majonnäs
2 äggulor
riven ost
Riset kokas efter beskrivning på paketet. I vätskan blandas spadet från burkarna.
Bred ut det kokta riset på smort, ugnssäkert fat. Fördela sparris, champinjoner och rensad krabba över riset. Man kan också lägga på några bitar av t ex rödspättafiléer.
Blanda den vispade grädden med majonnäs och äggulor och bred såsen över. Strö över ost och gratinera ca 20 minuter i 225°.
Gör man lådan i förväg hälls såsen på först vid gratineringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar