fredag 28 januari 2011

Karins kyckling med pesto och mixad tomatsås

KARINS KYCKLING MED PESTO OCH MIXAD TOMATSÅS

4 portioner

1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, hackad
1 msk smör
1/2 dl vitt vin
1 burk (4 dl) krossade tomater
1/2 hönsbuljongtärning
50 g kallt smör i bitar
salt, svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk smör
1/2 burk pesto


Fräs lök och vitlök blanka i smör. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomater och buljongtärning. Koka på svag värme 7 - 8 minuter. Mixa såsen slät med mixerstav, mixa sedan in det kalla smöret. Salta och peppra.

Torka av och bryn kycklingen i smör i stekpanna. Ta upp. Skär en ficka i varje filé och fyll med pesto. Lägg i ugnssäker form och låt dem eftersteka i 175° 10 - 15 minuter.

Servera med såsen och någon form av pasta, t ex bandspaghetti.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar