söndag 4 augusti 2024

Kryddig nötfärsgryta

KRYDDIG NÖTFÄRSGRYTA

Mättande rätt, enkelt fixad.

2 portioner

100 g vitkål
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
300 g nötfärs, 10%
½ msk smör till stekning
1 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soya
1 tsk socker
1 tsk paprikapulver, ev rökt
1 tsk hela kumminfrön
salt, svartpeppar
2 dl vatten
150 g småtomater

Till servering:
grönsallad
bröd


Strimla kålen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Stek färsen smulig i smör. Tillsätt kål, purjolök och vitlök och stek tills kålen fått färg. Tillsätt tomatpuré, soya, socker och kryddor. Häll på vatten och låt puttra ca 5 minuter.

Dela tomaterna och lägg i dem. Låt allt bli varmt. Servera med sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar