måndag 5 augusti 2024

Flädermarinerade bär i vaniljkräm

FLÄDERMARINERADE BÄR I VANILJKRÄM

Sommarbär marinerade i flädersaft är mycket goda till vaniljglass.

4 - 6 portioner

Bär:
250 g jordgubbar
250 g körsbär eller andra bär,
t ex hallon
1½ dl koncentrerad flädersaft
1½ dl vatten
pressad saft av ½ lime

Vaniljkräm:
1 vaniljstång
2 äggulor
3 msk florsocker
1½ dl vispgrädde

Garnering:
ev fläderblommor


Bär:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera och kärna ur körsbären. Blanda flädersaft, vatten, limesaft och bär i en ren glasburk. Låt stå och dra under lock minst 1 - 2 timmar. 

Vaniljkräm:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön till en luftig smet. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden. Låt stå kallt till servering.

Fördela de marinerade bären i 4 - 6 glas. Toppa med vaniljkräm och garnera ev med fläderblommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar