FLÄDERMARINERADE BÄR I VANILJKRÄM
Sommarbär marinerade i flädersaft är mycket goda till vaniljglass.
4 - 6 portioner
Bär:
250 g jordgubbar
250 g körsbär eller andra bär,
t ex hallon
1½ dl koncentrerad flädersaft
1½ dl vatten
pressad saft av ½ lime
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
2 äggulor
3 msk florsocker
1½ dl vispgrädde
Garnering:
ev fläderblommor
Bär:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera och kärna ur körsbären. Blanda flädersaft, vatten, limesaft och bär i en ren glasburk. Låt stå och dra under lock minst 1 - 2 timmar.
Vaniljkräm:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön till en luftig smet. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden. Låt stå kallt till servering.
Fördela de marinerade bären i 4 - 6 glas. Toppa med vaniljkräm och garnera ev med fläderblommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar