FÄRSBIFFAR MED PARMESAN OCH DIJON
Smältande mozzarella och parmesan och dijon som sätter smak.
4 portioner
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
75 g parmesanost
1 msk dijonsenap
1 msk koncentrerad kalvfond
salt, nymalen svartpeppar
150 g mozzarellaost
1 msk smör
Sås:
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
1 msk Maizena
salt, peppar
1 msk smör
Till servering:
400 g rödkål
150 g sugar snaps, salladsärter
2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
ev hasselbackspotatis
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det svälla 5 minuter. Blanda i färs, grovriven parmesan, senap, fond, salt och peppar. Arbeta samman till en slät smet. Forma till 8 jämnstora biffar och tryck in en bit mozzarella i varje. Förslut biffarna. Bryn dem tills de fått fin färg på båda sidor i en stekpanna med smör. Tillaga dem färdigt i ugnen ca 15 minuter.
Sås:
Tillsätt vattnet till pannan där biffarna stekt. Koka upp med kalvfond och soya. Red av med Maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar och blanka av med smör.
Strimla rödkålen. Ansa och dela sugar snaps. Fräs kålen snabbt i en panna med olja. Lägg i ärterna och låt dem steka med ett par minuter. Smaksätt med honung, salt och peppar. Servera till biffarna och ha gärna hasselbackspotatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar