CITRON- OCH VITLÖKSKYCKLING MED PRIMÖRER
Har du inte varmluftsfunktion på din ugn kan du tillaga kycklingen på 175 grader, under- och övervärme.
2 portioner
2 kycklingbröst
1 medelstor citron
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1 tsk olja
250 g tvättad potatis
150 g grön sparris, rädisor eller andra primörer
25 g smör
Torka av kycklingen. Riv citronskalet fint, pressa ur saften, skala och riv eller krossa vitlöken. Massera in det samt salt, peppar och olja i kycklingen. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Koka potatisen, skalad eller oskalad, tills den är mjuk, ca 30 minuter. Bryn kycklingen under tiden. Häll över citrus/vitlöksoljan när du bryner. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek den färdig i mitten av ugnen ca 25 minuter. Köttet ska vara vitt och fast och ingen rosa saft ska komma ut ur kycklingen.
Bryt av den nedersta biten på sparrisen, skölj och halvera rädisorna. Häll av potatisen, klicka i smöret och stompa ihop med hjälp av en potatisstöt eller en stabil ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering:
Stek sparrisen och rädisorna 3 - 4 minuter. De ska fortfarande vara krispiga i konsistensen. Servera till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar