LAX I ITALIENSK SÅS MED PARMESANOST
4 portioner
600 g laxfilé
2 msk smör
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl kallt vatten
1½ msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad salvia
2 krm salt
1 krm peppar
7 dl färsk babyspenat
100 g soltorkade tomater
Tillbehör:
risoni eller ris
rucola
riven parmesanost
Skär laxen i bitar och bryn i smör tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Häll kallt vatten i en kastrull och vispa ned mjölet. Koka upp under omrörning. Tillsätt buljongtärning och sjud några minuter så att den smälter. Häll i vitt vin, ost, örtkryddor, salt och peppar. Koka upp.
Vänd ned spenaten och lägg i fisken. Koka upp så att fisken blir genomkokt och varm. Strö över soltorkade tomater.
Servera grytan ihop med tillbehören enligt ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar