KYCKLINGGRYTA MED SPARRIS OCH GRÄSLÖK
Suveränt lättfixat! Litet citron ger den krämiga kycklinggrytan med sparris och gräslök en frisk touch. Servera med ris eller potatis.
4 portioner
500 g kycklingbröstfiléer
2 tsk kinesisk soya
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 pressade vitlöksklyftor
200 g grön sparris
2 dl grädde
1 dl vatten
saft av ½ citron
1 msk majsstärkelse
½ dl hackad gräslök
Tillbehör:
ris eller potatis
sallad
Skär kycklingen i småbitar, blanda dem med soya och smör i en stekpanna. Salta, peppra och pressa över vitlöken Lägg över i en gryta. Skär sparrisen i småbitar och fräs dem i stekpannan i litet smör.
Häll grädde, vatten och citronsaft över kycklingen. Sjud några minuter så kycklingen blir genomkokt. Blanda ned sparrisen.
Blanda majsstärkelse med litet kallt vatten och rör ned i grytan. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök.
Servera med potatis eller ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar