GETOSTGRATINERAD POTATIS
Litet knaperstekt bacon på toppen blir pricken över i.
4 portioner
700 g fast potatis
3 dl rapsolja
140 g bacon
150 g getost
salt, malen svartpeppar
färska örter
Tvätta potatisen noga och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Klappa potatisen torr med en handduk. Sätt ugnen på 225 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter och fritera potatisen tills den blir mjuk, 10 - 15 minuter. Var försiktig med den varma oljan. Temperaturen ska inte vara högre än 160 grader. Låt potatisen rinna av på hushållspapper efter friteringen.
Skär baconet i mindre bitar och stek i varm panna. Låt även det rinna av. Lägg över potatisen i en ugnsform. Skär getosten i skivor och fördela ovanpå. Krydda med salt och peppar. Strö på baconet och gratinera i ugnen ca 15 minuter.
Garnera med färska örter vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar