PASTA MED KYCKLING OCH PORTABELLO
En krämig pasta går hem de flesta kvällar i veckan. Här är dessutom en av ingredienserna portabellosvamp, som du blandar med kyckling och sockerärter. Krämigheten får du av grädde. Servera gärna litet rucola till.
2 portioner
2 portioner pasta, gärna campane
½ påse (à 150 g) sockerärter
1 fp portabellosvamp, 200 g
2 kycklingfiléer
2 tsk olja
peppar
1½ dl matlagningsgrädde
½ dl crème fraîche soltorkade tomater
salt
½ påse (à 65 g) rucola
Koka pastan. Ansa sockerärterna och koka dem tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid. Ansa och skär portabellon i klyftor. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den och svampen i oljan i en stekpanna. Krydda med peppar.
Sänk värmen och rör i grädde och crème fraîche. Låt sjuda 3 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar.
Servera kycklingsåsen med pasta och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar