MUSSEL- OCH CHORIZOPASTA MED PERSILJA
Skaldjur och kött går absolut ihop. En härlig sås gjord på allt från minichorizo, musselkött och massor av andra goda kryddor passar utmärkt ihop med den smakrika pastan.
4 portioner
Sås:
1 rödlök
1 fp (à 300 g) minichorizo hot chipotle
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2½ dl matlagningsgrädde
200 g blåmusselkött
½ kruka persilja
salt, peppar
4 portioner färsk pasta, t ex pappardelle
persilja/vitlök
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Tina musselköttet. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Mussel- och chorizosås:
Skala och skär löken i skivor. Dela korvarna på mitten och tryck ut korvfärsen. Fräs korvfärsen i oljan i en stekpanna. Rör i löken och stek tills den mjuknar. Pressa i vitlöken. Rör ned grädden och koka upp. Låt sjuda 3 minuter och vänd försiktigt ned musselköttet i såsen. Hacka persiljan och rör ned i stekpannan. Späd såsen med litet pastavatten om den blir tjock. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning. Dela tomaterna.
Servera pastan med musselsås, tomater och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar