torsdag 18 november 2021

Spaghetti med bacon och parmesanost

 SPAGHETTI MED BACON OCH PARMESANOST

Riktigt god vardagsrätt med pasta, purjolök och knaperstekt bacon. Lätt att laga och med få ingredienser, klart på 20 minuter.

4 portioner

280 g tärnat bacon, 2 paket
½ purjolök
1 tsk rapsolja
2 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong av fond eller tärning
salt, peppar
4 portioner spaghetti, färsk eller torkad

Servering:
50 g finriven parmesanost


Stek baconet krispigt i stekpanna utan fett och ställ åt sidan. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Stek den mjuk i olja i en panna. Tillsätt grädde och buljong. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Koka pastan, häll av den och vänd ned den i såsen. Såsen ska inte vara tjock utan simmig. Vänd ned baconet i pannan men spara litet att toppa med. 

Strö över finriven parmesan och gärna litet mer svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar