SPAGHETTI MED BACON OCH PARMESANOST
Riktigt god vardagsrätt med pasta, purjolök och knaperstekt bacon. Lätt att laga och med få ingredienser, klart på 20 minuter.
4 portioner
280 g tärnat bacon, 2 paket
½ purjolök
1 tsk rapsolja
2 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong av fond eller tärning
salt, peppar
4 portioner spaghetti, färsk eller torkad
Servering:
50 g finriven parmesanost
Stek baconet krispigt i stekpanna utan fett och ställ åt sidan. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Stek den mjuk i olja i en panna. Tillsätt grädde och buljong. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan, häll av den och vänd ned den i såsen. Såsen ska inte vara tjock utan simmig. Vänd ned baconet i pannan men spara litet att toppa med.
Strö över finriven parmesan och gärna litet mer svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar