KOTLETTER MED PRESSAD POTATIS
OCH SENAPSSÅS
Brynta fläskkotletter med pressad potatis och sås av steksky, crème fraîche och senap. Ibland är det enkla det bästa!
4 portioner
500 g mjölig potatis
4 fläskkotletter
salt, peppar
4 kvistar färsk rosmarin
3 dl crème fraîche
1 dl sötstark, grovkornig senap
Skala och koka potatisen. Torka av kotletterna och bryn i en het panna med olja eller smör. Salta och peppra. Ta en rosmarinkvist och hacka ned och strö över under tillagningen. Låt en hel kvist vara med under stekning i matfettet. Ös köttet och stek färdigt kotletterna ca 3 minuter på varje sida.
Ta upp kotletterna ur pannan och håll dem varma. Vispa ned crème fraîche och senap i pannan där du stekt kotletterna. Smaka av med salt och peppar.
Häll av potatisen, pressa och lägg upp på tallrik tillsammans med sås och kött. Hacka resterande rosmarinkvist och strö över vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar