BIFFAR MED SMAKRIK SÅS
Vardagsklassiker med lite sting. Pannbiffar med smakrik gräddig sås med sambal oelek. Tål du inte gluten kan du byta ut vetemjölet i såsen mot ris- eller majsmjöl.
4 portioner
500 g nöt- eller blandfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk malen ingefära
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör
Sås:
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
1 tsk sambal oelek
Tillbehör:
hackad persilja
kokt potatis
broccoli
Blanda färsen med övriga ingredienser. Forma ca 8 biffar. Stek biffarna ca 4 minuter per sida.
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning, sjud 5 minuter och häll sedan såsen runt biffarna i stekpannan. Sjud så att de blir genomkokta. Strö över persilja och servera med kokt potatis och broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar