fredag 5 november 2021

Biffar med smakrik sås

BIFFAR MED SMAKRIK SÅS

Vardagsklassiker med lite sting. Pannbiffar med smakrik gräddig sås med sambal oelek. Tål du inte gluten kan du byta ut vetemjölet i såsen mot ris- eller majsmjöl.

4 portioner

500 g nöt- eller blandfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk malen ingefära
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör

Sås:
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
1 tsk sambal oelek

Tillbehör:
hackad persilja
kokt potatis
broccoli


Blanda färsen med övriga ingredienser. Forma ca 8 biffar. Stek biffarna ca 4 minuter per sida.

Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning, sjud 5 minuter och häll sedan såsen runt biffarna i stekpannan. Sjud så att de blir genomkokta. Strö över persilja och servera med kokt potatis och broccoli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar