LJUVLIG HALLONKRÄM MED VIT CHOKLAD
Krämen är inte så söt. Tillsätt mer vit choklad eller florsocker om du vill ha den sötare.
4 portioner
2 gelatinblad
150 g färska hallon
2 dl vispgrädde
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, de ska bli mjuka. Mixa hallonen till puré med stavmixer. Kärnorna behöver inte silas bort. Vispa grädden fluffig med elvisp i en skål med florsocker och vaniljsocker. Finhacka chokladen.
Ta upp gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med litet av hallonpurén. Det får inte koka. När gelatinbladen smält och inga gelatintrådar finns kvar rör du i resterande hallonpuré. Rör om och ta kastrullen från värmen.
Vänd ihop med den vispade grädden och den hackade chokladen. Fördela krämen i 4 glas och ställ kallt minst 1 timme. Garnera gärna med mer hallon, något kryddgrönt och mer choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar