torsdag 12 augusti 2021

Ljuvlig hallonkräm med vit choklad

LJUVLIG HALLONKRÄM MED VIT CHOKLAD

Krämen är inte så söt. Tillsätt mer vit choklad eller florsocker om du vill ha den sötare.

4 portioner

2 gelatinblad
150 g färska hallon 
2 dl vispgrädde
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, de ska bli mjuka. Mixa hallonen till puré med stavmixer. Kärnorna behöver inte silas bort. Vispa grädden fluffig med elvisp i en skål med florsocker och vaniljsocker. Finhacka chokladen.

Ta upp gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med litet av hallonpurén. Det får inte koka. När gelatinbladen smält och inga gelatintrådar finns kvar rör du i resterande hallonpuré. Rör om och ta kastrullen från värmen.

Vänd ihop med den vispade grädden och den hackade chokladen. Fördela krämen i 4 glas och ställ kallt minst 1 timme. Garnera gärna med mer hallon, något kryddgrönt och mer choklad.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar