torsdag 19 november 2020

Varm hjortronkompott med chokladkräm

VARM HJORTRONKOMPOTT MED CHOKLADKRÄM

Till kaksmulorna kan du använda litet av det du gillar bäst - chocolate chip cookies, digestivekex eller annan hård småkaka.

4 portioner

Vit chokladkräm:
200 g vit choklad
2 dl crème fraîche

Hjortronkompott:
250 g frysta hjortron
½ dl socker
1 vaniljstång

Topping:
krossade småkakor


Chokladkräm:
Hacka chokladen fint. Värm crème fraîche i en gryta och rör i chokladen. Fortsätt att röra tills krämen är slät. Det görs enklast med ballongvisp. Häll upp i en skål och ställ kallt minst 2 timmar. 

Kompott:
Värm hjortronen på medelvärme i en gryta ihop med socker. Dela och skrapa ur vaniljstången och låt stång och frön sjuda med ca 10 minuter. Ställ åt sidan fram till servering eller förvara i kyl och värm vid servering.

Skeda upp chokladkrämen, toppa med varma hjortron och krossade kakor/kex och ev något grönt som passar, t ex citronverbena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar