HÖSTGRYTA MED FLÄSKFILÉ
OCH KANTARELLER
Bacon, kantareller och gräddädelost sätter sting på den här goda fläskfilégrytan.
4 portioner
600 g fläskfilé
salt, svartpeppar
smör till stekning
1 purjolök
300 g kantareller
eller champinjoner
90 g småbladig spenat
140 g tärnat bacon
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 msk koncentrerad kalvfond
140 g gräddädelost
2 msk finhackad timjan
Garnering:
timjankvistar
lättkokta haricots verts
Tillbehör:
klyftpotatis
ugnsbakade tomater
Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Strimla purjolöken. Dela svamparna om de är stora. Fräs purjolök och svamp i smör utan att det får färg tills all vätska försvunnit. Smaka av med salt.
Fräs spenaten i smör och låt den rinna av i durkslag. Stek baconet, ta upp och låt det rinna av på hushållspapper.
Lägg fläskfiléskivor, bacon, svamp, lökfräs och spenat i en traktörpanna. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka ca 15 minuter. Smula ned ädelosten och tillsätt timjan. Rör om. Garnera med timjan och haricots verts.
Servera med klyftpotatis och rostade cocktailtomater, som du gör genom att lägga dem i en ugnsform och steka på 200 grader 10 - 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar