lördag 3 oktober 2020

Min smakrika söndagsgryta

MIN SMAKRIKA SÖNDAGSGRYTA

Den här läckra grytan, som jag tror ursprungligen hette "Kreolskans söndagsgryta" och publicerades i Allt om Mat någon gång under det tidigaste 70-talet, kan stå färdig och vänta på gästerna.

4 portioner

500 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2½ dl mellangrädde
150 g vitlökskorv, t ex kabanoss
1 röd paprika
1 grön paprika
ca 20 syltlkar
ca 20 svarta urkärnade oliver


Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bryn köttet gyllene på båda sidorna. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt grytan koka upp under omrörning.

Skär orven i bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ned korv, paprika och syltlök i grytan. Låt allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt oliverna. 

Bjud kokt ris och en fräsch grönsallad till.



Foto: Fredrik Birkler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar