söndag 13 september 2020

Senapsgratinerad torsk med gräslök och persilja

SENAPSGRATINERAD TORSK MED
GRÄSLÖK OCH PERSILJA

4 portioner

1 pkt fryst torskfilé, 400 g
salt, peppar
3 dl matlagningsgrädde
2 msk senap
2 tsk majsstärkelse
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja

Garnering:
hackad persilja
hackad gräslök

Servering:
kokt ris
200 g frysta gröna ärter


Sätt ugnen på 175°.

Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i 1½ cm tjocka skivor och lägg dem litet omlott i en smord ugnsform. Salta och peppra.

Vispa samman grädde, senap och majsstärkelse i en skål. Tillsätt gräslök och persilja och häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Strö över persilja och gräslök.

Servera med kokt ris blandat med gröna ärter. Tillsätt de frysta ärterna till riset när det återstår 3 minuter av koktiden.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar