SENAPSGRATINERAD TORSK MED
GRÄSLÖK OCH PERSILJA
4 portioner
1 pkt fryst torskfilé, 400 g
salt, peppar
3 dl matlagningsgrädde
2 msk senap
2 tsk majsstärkelse
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
Garnering:
hackad persilja
hackad gräslök
Servering:
kokt ris
200 g frysta gröna ärter
Sätt ugnen på 175°.
Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i 1½ cm tjocka skivor och lägg dem litet omlott i en smord ugnsform. Salta och peppra.
Vispa samman grädde, senap och majsstärkelse i en skål. Tillsätt gräslök och persilja och häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Strö över persilja och gräslök.
Servera med kokt ris blandat med gröna ärter. Tillsätt de frysta ärterna till riset när det återstår 3 minuter av koktiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar