onsdag 16 september 2020

Pistagemarängdessert

PISTAGEMARÄNGDESSERT

8 portioner

3 äggvitor
1 krm ättiksprit, 12%
2 dl socker
1 dl hackad pistagemandel

Servering:
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd

Garnering:
röda och ev svarta vinbär
mynta


Sätt ugnen på 100°.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Droppa i ättiksprit i smeten och vispa litet till. Tillsätt sockret i en rinnande smal ström och vispa till fast och blank marängsmet. Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll och spritsa ut 8 rundlar och 8 marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad pistagemandel.

Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme tills marängen stelnat. Lägg marängerna på ett bakgaller. 

Vid servering, spritsa vispad grädde på bottenrundlarna. Lägg på en sked lemon curd och röda och ev svarta vinbär. Avsluta med en marängtopp och garnera med vinbär och mynta. Servera direkt.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar