fredag 11 september 2020

Minestronesoppa med bacon

MINESTRONESOPPA MED BACON

2 portioner

½ pkt bacon
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
½ dl hackad persilja
1 msk matfett
2½ dl passerade tomater
3½ dl vatten
1 msk ketchup
2 msk kycklingfond
½ dl risonipasta
salt, svartpeppar

Servering:
bröd
riven parmesanost
persilja


Strimla baconet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i bitar. Fräs bacon, lök, vitlök, morot och persilja i en gryta med matfett ca 3 minuter. Tillsätt tomater, vatten, ketchup och fond. Låt soppan koka upp. Häll i pastan och koka soppan ca 8 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ett gott bröd. Strö över litet riven parmesanost och persilja vid serveringen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar