fredag 11 september 2020

Grillad kotlett med jordgubbssalsa

GRILLAD KOTLETT MED JORDGUBBSSALSA

4 portioner

4 fläskkotletter, gärna karrékotletter
salt, peppar

Marinad:
1 msk japansk soya
1 msk olja
1 tsk riven ingefära

Salsa:
250 g jordgubbar
2 salladslökar
1 msk vit sirap
1 msk pressad citronsaft
salt, svartpeppar
1 msk hackad basilika

Servering:
kokt ris eller kokt potatis


Marinad:
Blanda soya, olja och ingefära i en plastpåse. Lägg ned kotletterna och gnid runt dem i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet marineras 30 minuter.

Ta upp kotletterna och grilla dem i en het grillpanna ca 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under grillningen.

Salsa:
Skölj och ansa jordgubbarna. Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Skiva salladslökarna och blanda med jordgubbarna tillsammans med sirap, citronsaft, salt, peppar och basilika.

Servera till de nygrillade kotletterna med ris eller potatis.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar