GRILLAD KOTLETT MED JORDGUBBSSALSA
4 portioner
4 fläskkotletter, gärna karrékotletter
salt, peppar
Marinad:
1 msk japansk soya
1 msk olja
1 tsk riven ingefära
Salsa:
250 g jordgubbar
2 salladslökar
1 msk vit sirap
1 msk pressad citronsaft
salt, svartpeppar
1 msk hackad basilika
Servering:
kokt ris eller kokt potatis
Marinad:
Blanda soya, olja och ingefära i en plastpåse. Lägg ned kotletterna och gnid runt dem i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet marineras 30 minuter.
Ta upp kotletterna och grilla dem i en het grillpanna ca 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under grillningen.
Salsa:
Skölj och ansa jordgubbarna. Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Skiva salladslökarna och blanda med jordgubbarna tillsammans med sirap, citronsaft, salt, peppar och basilika.
Servera till de nygrillade kotletterna med ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar