KASSLER MED ROTFRUKTSSTOMP
OCH SENAPSSÅS
2 portioner
6 tunna skivor kassler
2 tsk matfett
Rotfruktsstomp:
½ kålrot
300 g mjölig potatis
1 persiljerot eller palsternacka
1 morot
1 bit rotselleri
2 msk matfett
3/4 dl mjölk
salt, peppar
Senapssås:
1 dl lätt crème fraîche
1 tsk kycklingfond
2 tsk dijonsenap
salt, peppar
Servering:
kokt broccoli
Rotfruktsstomp:
Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt matfett och mjölk. Mosa samman med en potatisstöt till en stomp. Smaka av med salt och peppar.
Senapssås:
Vispa samman crème fraîche, fond och dijonsenap i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Stek kasslerskivorna i en stekpanna med matfett, ca 1 minut per sida. Servera med stomp, sås och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar