onsdag 16 september 2020

Kassler med rotfruktsstomp och senapssås

KASSLER MED ROTFRUKTSSTOMP
OCH SENAPSSÅS

2 portioner

6 tunna skivor kassler
2 tsk matfett

Rotfruktsstomp:
½ kålrot
300 g mjölig potatis
1 persiljerot eller palsternacka
1 morot
1 bit rotselleri
2 msk matfett
3/4 dl mjölk
salt, peppar

Senapssås:
1 dl lätt crème fraîche
1 tsk kycklingfond
2 tsk dijonsenap
salt, peppar

Servering:
kokt broccoli


Rotfruktsstomp:
Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt matfett och mjölk. Mosa samman med en potatisstöt till en stomp. Smaka av med salt och peppar.

Senapssås:
Vispa samman crème fraîche, fond och dijonsenap i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Stek kasslerskivorna i en stekpanna med matfett, ca 1 minut per sida. Servera med stomp, sås och kokt broccoli.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar