KYCKLINGGRYTA MED SVAMP OCH BACON
Gräddig kycklinggryta med champinjoner och paprika. Strö knaprigt bacon och persilja över grytan och servera med ris och sallad.
4 portioner
500 g kycklingbröstfiléer
1 msk kinesisk soya
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 msk röd vinbärsgelé
140 g bacon
2½ dl grädde
2 msk vetemjöl
1 röd paprika
3 msk hackad persilja
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda dem med soya. Skiva champinjonerna, skala och grovhacka löken. Fräs svamp och lök i smör. Ta upp det och stek kycklingbitarna. Salta och peppra.
Blanda lök- och kycklingblandningen i en gryta. Tillsätt kalvfond, vatten, tomatpuré, paprikapulver och vinbärsgelé. Sjud grytan 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strimla och stek baconet. Blanda grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Strimla paprikan och rör ned den mot slutet av kokningen. Strö bacon och persilja över grytan och servera med ris och sallad.
Gräddig kycklinggryta med champinjoner och paprika. Strö knaprigt bacon och persilja över grytan och servera med ris och sallad.
4 portioner
500 g kycklingbröstfiléer
1 msk kinesisk soya
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 msk röd vinbärsgelé
140 g bacon
2½ dl grädde
2 msk vetemjöl
1 röd paprika
3 msk hackad persilja
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda dem med soya. Skiva champinjonerna, skala och grovhacka löken. Fräs svamp och lök i smör. Ta upp det och stek kycklingbitarna. Salta och peppra.
Blanda lök- och kycklingblandningen i en gryta. Tillsätt kalvfond, vatten, tomatpuré, paprikapulver och vinbärsgelé. Sjud grytan 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strimla och stek baconet. Blanda grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Strimla paprikan och rör ned den mot slutet av kokningen. Strö bacon och persilja över grytan och servera med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar