FÄRSBIFFAR MED ÄPPLE OCH DIJONSENAP
Äpple och dijonsenap i färsbiffarna gör dem ännu godare. Servera med yoghurtsås med äpple och pepparrotssting, potatis och sallad.
2 portioner
1½ msk ströbröd
3 msk vatten
1 litet ägg
1 litet äpple
2 tsk dijonsenap
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
250 g nötfärs
½ msk smör
Yoghurtsås:
1 dl matyoghurt, 10%
2 tsk pepparrot på tub eller burk
1 litet äpple
1 krm socker
salt
Till servering:
300 g potatis
grönsallad
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå 5 minuter. Rör ned ägg, grovrivet äpple, senap, timjan och salt. Blanda ihop med färsen. Forma till biffar och stek i smör tills de är klara, ca 3 minuter per sida.
Blanda yoghurt, pepparrot och tärnat äpple. Smaka av med socker och salt. Servera till biffarna med potatis och sallad.
Äpple och dijonsenap i färsbiffarna gör dem ännu godare. Servera med yoghurtsås med äpple och pepparrotssting, potatis och sallad.
2 portioner
1½ msk ströbröd
3 msk vatten
1 litet ägg
1 litet äpple
2 tsk dijonsenap
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
250 g nötfärs
½ msk smör
Yoghurtsås:
1 dl matyoghurt, 10%
2 tsk pepparrot på tub eller burk
1 litet äpple
1 krm socker
salt
Till servering:
300 g potatis
grönsallad
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå 5 minuter. Rör ned ägg, grovrivet äpple, senap, timjan och salt. Blanda ihop med färsen. Forma till biffar och stek i smör tills de är klara, ca 3 minuter per sida.
Blanda yoghurt, pepparrot och tärnat äpple. Smaka av med socker och salt. Servera till biffarna med potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar