UGNSBAKAD TORSK PÅ TOMATBÄDD
Läcker torskfilé som bakas i ugnen med tomat, lök och vitlök. Servera med en god kryddblandning och gärna färskpotatis.
4 portioner
1 pkt torskfilé eller annan vit fisk, tinad
4 solmogna tomater
3 vitlöksklyftor
2 färska gula lökar
½ dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
olivolja
salt, peppar
Kryddblandning:
½ dl finhackad dill
½ dl finskuren gräslök
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad purjolök
Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i fyra lika stora bitar och krydda med salt och peppar.
Skiva tomaterna och vitlöken. Skär löken i klyftor. Lägg allt i en eldfast form. Koka upp vin och buljong och häll över i formen. Krydda med litet salt och peppar och baka i ugnen ca 20 minuter.
Ta ut formen och lägg fiskbitarna ovanpå tomaterna. Sänk värmen till 150° och ställ in formen igen ca 15 minuter. Mät gärna med en termometer. Håller fisken 60° är den klar. Ta ut formen och fördela kryddorna på fisken.
Servera med nykokt färskpotatis.
Läcker torskfilé som bakas i ugnen med tomat, lök och vitlök. Servera med en god kryddblandning och gärna färskpotatis.
4 portioner
1 pkt torskfilé eller annan vit fisk, tinad
4 solmogna tomater
3 vitlöksklyftor
2 färska gula lökar
½ dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
olivolja
salt, peppar
Kryddblandning:
½ dl finhackad dill
½ dl finskuren gräslök
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad purjolök
Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i fyra lika stora bitar och krydda med salt och peppar.
Skiva tomaterna och vitlöken. Skär löken i klyftor. Lägg allt i en eldfast form. Koka upp vin och buljong och häll över i formen. Krydda med litet salt och peppar och baka i ugnen ca 20 minuter.
Ta ut formen och lägg fiskbitarna ovanpå tomaterna. Sänk värmen till 150° och ställ in formen igen ca 15 minuter. Mät gärna med en termometer. Håller fisken 60° är den klar. Ta ut formen och fördela kryddorna på fisken.
Servera med nykokt färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar