DAGENS RECEPT 16-03-20
PARMESANPANERAD FLÄSKFILE
MED RÅSTEKT POTATIS
Testa något nytt och panera fläskfilen med parmesan! Mycket gott ihop med en rödvinssås, svamp och spenat.
4 personer
1 fläskfile, ca 800 g
700 g potatis
olja till stekning
3 vitlöksklyftor
100 g färska champinjoner
40 g färsk spenat
1 uppvispat ägg
ca 1½ dl ströbröd
ca 1½ dl finriven parmesan
1 msk olivolja och 1 msk smör
Rödvinssås:
1 finhackad gul lök
½ krossat lagerblad
1 tsk krossad svartpeppar
3 dl rött vin
3 dl kalvbuljong
1 dl grädde
ca 1 tsk majsstärkelse
salt, peppar
Putsa filén ren från hinnor, skär den i bitar och banka ut dem så de blir ca 1 cm tjocka.
Rödvinssås: Lägg lök, lagerblad och svartpeppar i en kastrull och häll på vin, kalvbuljong och grädde. Låt det småputtra medan du tillagar resten av maten. Red ev av såsen med litet majsstärkelse utrört i vatten och smaka av med salt och peppar. Sila den ev.
Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hetta upp litet olja i en stekpanna och stek potatisen på medelvärme så den blir mjuk och får litet färg, ca 15 minuter. Vänd då och då. Hacka vitlöken och dela champinjonerna i mindre bitar. Blanda ned det i pannan ihop med spenat och låt det fräsa med några minuter. Salta, peppra och håll det varmt.
Vänd filébitarna i uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd och parmesanost. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek filébitarna på medelvärme tills de får fin färg runt om, 2 - 3 minuter på var sida.
Servera köttet med potatis och sås och gärna en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar