torsdag 5 november 2015

Dagens recept: Restpizza med skinka och rucolaröra

DAGENS RECEPT 15-11-05


RESTPIZZA MED SKINKA OCH RUCOLARÖRA

Med ett pizzakit i kylen, en bit lagrad ost och litet rökt skinka eller salami kan du trolla fram den läckraste pizza!

4 personer

1 pizzakit med tomatsås, 600 g
150 g rökt skinka, kalkon eller kassler
1½ paprika, gärna i olika färger
100 g riven ost, gärna lagrad, 28%

Röra:
50 g rucola
1 liten vitlöksklyfta
25 g riven ost
1 msk olivolja
salt

Garnering:
25 g rucola


Sätt ugnen på 250°. Strimla skinkan och kärna ur och strimla även paprikan.

Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut den så att den blir lika stor som plåten. Bred över tomatsåsen och strö över skinka, paprika och ost. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.

Röra:
Skala vitlöksklyftan och mixa rucola, vitlök, ost, olja, vatten och ½ krm salt med mixerstav eller i en liten matberedare.

Klipp eller skär pizzan i bitar, klicka över rucolaröran och garnera med färska rucolablad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar