DAGENS RECEPT 15-11-24
FLÄSKGRYTA MED TOMAT
4 portioner
800 g färskt sidfläsk eller bogfläsk
(inte rimmat)
1 stor gul lök
1 schalottenlök
½ purjolök
olja till stekning
salt och peppar
4 morötter
1 burk, ca 400 g) hela tomater,
skurna i bitar
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
persilja
Tillbehör:
potatis eller ris
Torka av köttet och skär det i tärningar. Skala och hacka gul lök, schalottenlök och purjo. Bryn kött och lök i olja, krydda med salt och peppar och lägg över i en kastrull.
Skala och skiva morötterna och häll dem och tomaterna i grytan. Häll också i vatten, tomatpuré och buljongtärning. Sänk värmen och låt puttra 15 - 20 minuter. Strö över hackad persilja och servera med potatis eller ris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar