lördag 24 oktober 2015

Västerbottenpaj med cayenne

VÄSTERBOTTENPAJ MED CAYENNE

Garnera gärna pajen med dill och färska räkor vid servering.

Ca 10 bitar

3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kylskåpskallt smör eller margarin

Fyllning:
400 g riven Västerbottenost
4 ägg
4 dl mjölk
1 - 2 krm cayennepeppar


Sätt ugnen på 200°.

Blanda vetemjöl och salt med matfettet, skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg och lägg den, inlindad i plast, i kylen ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en lågkantad pajform, 28 cm i diameter, med eller utan löstagbar botten. Låt degen även gå upp på kanten. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 150°.

Lägg osten i pajskalet. Vispa ägg, mjölk och peppar och häll det över osten. Grädda pajen mitt i ugnen 35 - 40 minuter. Strö ev litet extra cayennepeppar över den nygräddade pajen. Låt svalna.

Om du serverar pajen som ensamrätt är det gott med en sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar