UNGERSK KÖTTGRYTA
En lättlagad variant på ungersk gulasch. Köttet behöver inte brynas, man bara kokar samman en del kött, en del gul lök, en del krossade tomater samt kryddor. Grytan är inte bara god, utan även välgörande fettsnål.
4 personer
Ca 500 g benfritt nötkött
av högrev eller bog
4 - 5 gula lökar
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
ca 1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
(vatten)
Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Blanda i en gryta kött, lök, tomater med spad och kryddor. Sjud alltsammans under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Späd med vatten under kokningen om det behövs. Smaka av och servera grytan med kokt potatis eller ris och tomatsallad.
En lättlagad variant på ungersk gulasch. Köttet behöver inte brynas, man bara kokar samman en del kött, en del gul lök, en del krossade tomater samt kryddor. Grytan är inte bara god, utan även välgörande fettsnål.
4 personer
Ca 500 g benfritt nötkött
av högrev eller bog
4 - 5 gula lökar
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
ca 1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
(vatten)
Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Blanda i en gryta kött, lök, tomater med spad och kryddor. Sjud alltsammans under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Späd med vatten under kokningen om det behövs. Smaka av och servera grytan med kokt potatis eller ris och tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar